nieuws

Rijbewijs gestrand gezin in Amerika wordt opgestuurd naar consulaat

Brand in de camper
Brand in de camper
Er is een oplossing gevonden om het in Amerika gestrande gezin uit Zwolle te helpen. Het rijbewijs wordt opgestuurd naar het consulaat.
Anneke en Matthijn strandden deze week, samen met hun zoontje Thije, in San Francisco nadat hun camper in brand was gevlogen. Daardoor waren ze alles kwijt, inclusief belangrijke documenten zoals het rijbewijs en pasjes.
"Ze zijn heel blij", zegt Wietse Pottjewijd, de broer van Anneke. "Ik heb net een berichtje van ze gekregen en daarin stonden meerdere uitroeptekens om te benadrukken hoe blij ze zijn."

Probleem met rijbewijs

Het meeste kon snel geregeld worden, het zit alleen vast op het rijbewijs. Het gezin had zelf veel contact met allerlei instanties, maar kreeg telkens te horen dat het rijbewijs alleen in de gemeente Zwolle aangevraagd en afgehaald kan worden. Dat moest in eerste instantie persoonlijk gebeuren.
Gisteren zei een woordvoerder van de gemeente dat de enige oplossing is dat een gezinslid terugvliegt naar Nederland om het rijbewijs aan te vragen.
Vandaag liet de gemeente weten dat er misschien toch een creatieve oplossing is gevonden. Het consulaat ging akkoord, maar door het tijdsverschil van negen uur kon de familie in Amerika nog niet worden ingelicht. Dat is inmiddels wel gelukt.
Wanneer het rijbewijs opgehaald kan worden op het consulaat in Amerika, is niet bekend. "Maar ze kunnen snel weer verder."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.