nieuws

FC Twente bespreekt huidige situatie en kijkt vooruit in gesprek met KNVB en Eredivisie CV

De KNVB, FC Twente en Eredivisie CV hebben vandaag een gesprek met elkaar gevoerd
De KNVB, FC Twente en Eredivisie CV hebben vandaag een gesprek met elkaar gevoerd
FC Twente heeft vandaag in Zeist een gesprek gehad met de directie van de KNVB en Eredivisie CV over de gebeurtenissen van de afgelopen periode.
De huidige situatie van de club is besproken, maar er is ook vooruit gekeken. "Het vertrouwen in elkaar moet worden hersteld", laat KNVB-directeur Bert van Oostveen weten op de website van de KNVB. "Daarnaast liggen er komende tijd in Enschede flink wat uitdagingen, zoals de club zelf ook al heeft aangegeven. Daarvoor is het belangrijk dat KNVB en FC Twente regelmatig in contact met elkaar zijn.”
Uitspraak
Afgelopen vrijdag maakte de beroepscommissie bekend dat FC Twente de licentie voor de Eredivisie behoudt en naast de eerder opgelegde straffen een boete van in totaal 181.000 euro ontvangt.
“Hoe je het ook wendt of keert, we hebben allemaal de uitspraak van de beroepscommissie te respecteren", zegt Van Oostveen.
"Dat is de voetbalrechtspraak die we samen met alle clubs hebben afgesproken. De onafhankelijkheid van de commissies is binnen de sport een hoog goed, en die koesteren we."

Imago Nederlands voetbal

Van Oostveen laat weten dat de KNVB zich ook realiseert dat deze zaak het imago van het Nederlandse voetbal heeft aangetast.
"Vandaar dat we kritisch naar de regels kijken om ervoor te zorgen dat zoiets nooit meer voorkomt. Dat wil FC Twente ook, vandaar dat we een al eerder gepland overleg niet alleen hebben gebruikt om gezamenlijk terug te blikken, maar over de toekomst van de club te praten."

'Waardevolle betekenis'

“We hebben een constructief gesprek gehad, waarin in alle openheid niet alleen is teruggekeken maar met name vooruit is gekeken", zegt Onno Jacobs, directeur van FC Twente.
"Dit vanuit de gedeelde visie dat het in ons aller belang is hieruit de lessen te trekken voor de toekomst. FC Twente stelt alles op alles om weer een club te zijn die een waardevolle betekenis heeft voor het Nederlandse voetbal.”

'Lessen uit trekken'
“De hele situatie rondom de licentie van FC Twente heeft de Eredivisie zeker niet onberoerd gelaten", zegt Jacco Swart van de Eredivisie CV.
"Wij hebben altijd het standpunt ingenomen ons niet te kunnen en willen mengen in de procedures bij de licentiecommissie. Dat hebben we dan ook niet gedaan. Het is zaak om het onderlinge vertrouwen binnen de Eredivisie nu stap voor stap te gaan verstevigen.
En bovenal om met alle betrokken partijen in het betaalde voetbal te komen tot een kritische (zelf)reflectie van deze periode en daar wijze lessen uit te trekken want alleen dan zullen we hier in het betaalde voetbal met z’n allen sterker uitkomen.”

De Graafschap

De KNVB gaat morgen in gesprek met de directie van De Graafschap. De gedegradeerde club uit Doetinchem had nog een kans om in de Eredivisie te blijven indien FC Twente de licentie kwijt zou raken. 
Dat is nu gedegradeerd en de club overweegt nu om stappen te ondernemen omdat de KNVB de club 'aan het lijntje heeft gehouden'.
'De KNVB wilt ook graag met de Doetinchemmers in gesprek om de afgelopen periode te bespreken en een aantal zaken te verhelderen', laat de voetbalbond weten.
  
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.