nieuws

Organisatie van jubilerende Almelose Ruiterdagen niet bang voor hoosbuien

"Al komt het met bakken uit de lucht, bij ons gaat het evenement altijd door", aldus Eddy Schoneveld van de Almelose Ruiterdagen. Het evenement is al gestart, maar dit weekend staan er nog talloze activiteiten, een ruiterbal en veel spring- en dressuurfinales op het programma.Â
Het is een speciale editie dit jaar, want het evenement bestaat 50 jaar. Eddie Schoneveld: "Het begon heel klein in de wei. Nu hebben we een eigen terrein en zijn we het grootste paardensportevenement in de regio."

Springen en dressuur

Een van de blikvangers is de dertigjarige Gabrielle Rensink. Misschien wel de Anky van Grunsven van de Almelose Ruiterdagen. "Ze is echt goed en komt ook nog eens uit Almelo. Veel evenementen richten zich op het springen, maar bij ons krijgt ook dressuur veel aandacht." Een dressuurrubriek is 'het viertal'. Dat is een shownummer waarbij een kuur wordt verreden, maar dan met vier ruiters tegelijk. 
Zondagmiddag staat RTV Oost ook helemaal in het teken van paarden. Vanaf 14.15 uur wordt het CHIO, dé springwedstrijd in Rotterdam, uitgezonden. Hier kunnen topruiters zich op weg naar de Spelen in Rio nog een keer in de kijker rijden. En aansluitend worden de Almelose Ruiterdagen uitgezonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.