Een begrafenis uitvaart per boot in Almelo?

Een huwelijksbootje en het eerste begrafenisuitvaartschip in Almelo leveren. Dat is wat Coen ten Heggeler met zijn vloot wil doen. En ondertussen moet hij zijn honderd jaar oude salonboot opknappen.

Roest kruipt tussen de naden van de bolders uit. De houten vloer in het schip is opgegeten door de houtworm. De boot lijkt al vergaan. Toch is Ten Heggeler enthousiast. "Dit scheepje heeft zeker 30 jaar bij een boer in een stal gelegen en lijkt mij in goede staat. Zelfs het bloemetjesgordijn hangt er mooi bij. Zonde om weg te doen..." 

Geschiedenis onbekend

Er is weinig bekend over deze salonboot. "Ze waren de eerste plezierbootjes voor de elite. Ze werden ook wel notarisboot genoemd. Deze heeft twee oorlogen overleefd. Vaak werden ze tijdens de oorlog tot zinken gebracht en jaren later weer omhoog gehaald, zodat ze niet in handen van de Duitsers kwamen. Maar ik geloof niet dat deze onder water heeft gelegen," zegt Ten Heggeler terwijl hij over het gave hardhout aan de zijwand wrijft. 

Uitvaart in Almelo

In Amsterdam en Leiden is het al mogelijk om de uitvaart van overledenen per boot te doen. Dat wil Coen ook met zijn kleine bootje 'Louise' gaan doen. "Dat lijkt mij een heel bijzondere manier van afscheid nemen." En de salonboot? Die wordt alleen voor vrolijke gebeurtenissen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
bruiloft begrafenis uitvaart boot almelo Verhalen
Deel dit artikel:

Reageren