nieuws

Zes arbiters vallen af op EK, Team Kuipers nog niet naar huis

Kuipers tijdens Kroatië - Spanje
Kuipers tijdens Kroatië - Spanje
Björn Kuipers maakt nog steeds kans om de finale van het EK in Frankrijk te fluiten. De arbiter uit Oldenzaal zit niet bij de eerste zes afvallers, dat maakte de UEFA vanmiddag bekend.
De afvallers zijn: William Collum uit Schotland, de Roemeen Ovidiu Hategan, Sergey Karasev uit Rusland, Pavel Královec uit Tsjechië, de Noor Svein Moen en de Fransman Clément Turpin. Het toernooi is aanbeland bij de achtste finales. De eerste drie duels worden zaterdag gespeeld en daarvoor zijn de scheidsrechters inmiddels aangewezen. Kuipers zit daar niet bij. Het gaat om de duels Zwitersland - Polen, Wales - Noord-Ierland en Kroatië - Portugal.

Kritiek

Kuipers was vierde official tijdens het openingsduel tussen Frankrijk en Roemenië en floot daarna zelf de duels Duitsland - Polen en Kroatië - Spanje. De reacties na het eerste duel waren erg positief, maar na de tweede wedstrijd was er kritiek over de strafschopsituatie van Spanje. Uit de herhaling bleek dat het geen strafschop was en tijdens het nemen van de strafschop kwam doelman Subasic van Kroatië te vroeg zijn doel uit. Hij stopte de inzet van Ramos, maar de strafschop had dus overgenomen moeten worden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.