nieuws

Enschede werkt met provincie en waterschap aan Kennispunt Wateroverlast

Door kennis te bundelen moet het voor inwoners van Enschede, maar ook van andere steden in Overijssel, makkelijker worden om wateroverlast te voorkomen. De gemeente Enschede werkt daarom, samen met de provincie en het waterschap, aan een Kennispunt Wateroverlast.
Door hoog grondwater ontstaat er, vooral na forse regenbuien, snel wateroverlast.
"Grondwater zit diep onder de grond, je ziet het niet. Het is niet tastbaar, zoals regen. We hebben gemerkt dat er heel veel behoefte is bij inwoners aan adviezen en de juiste kennis. Dat proberen we met dit kennispunt bij elkaar te brengen", vertelt Hans van Agteren, wethouder van de gemeente Enschede.
Wateroverlast
Enschede, maar ook andere steden en dorpen in Overijssel, hebben de afgelopen weken geregeld te maken gehad met wateroverlast. Na hevige regenbuien stonden straten blank en liepen kelders onder water.
"Het klimaat verandert. We krijgen steeds meer te maken met extreme regenbuien. Dat vraagt ook een andere benadering hoe je met je woning, kelders en grondwateroverlast om moet gaan."
Als het aan Van Agteren ligt, is het kennispunt straks ook toegankelijk voor inwoners van andere steden in Overijssel. "Dit is een initiatief waar onze inwoners straks erg veel plezier van kunnen hebben."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.