nieuws

Geen nieuwe sporthal voor Ommen, gemeenteraad wil aanvullend onderzoek

Sporthal De Slaghen in Ommen
Sporthal De Slaghen in Ommen
Er komt voorlopig geen nieuwe sporthal in Ommen. De gemeenteraad is tegen het voorstel van het gemeentebestuur om 3 miljoen euro vrij te maken voor de bouw van een nieuwe sporthal.
Ommen wil bij het multifunctionele centrum de Carrousel een nieuwe sporthal bouwen. Momenteel is er te weinig ruimte voor alle leerlingen en sportverenigingen die gebruik maken van de sport-accommodaties.

Eerst meer onderzoek

De gemeenteraad ziet geen noodzaak om direct 3 miljoen te reserveren. Eerst willen de partijen meer onderzoek naar mogelijke alternatieven.
Zo wil het CDA weten of een opblaasbare sporthal een goed alternatief is en wil de VVD dat er eerst goed wordt gekeken naar de roosters de beschikbaarheid beter afstemmen met de huidige gebruikers. 

Minder leerlingen

De verwachte groei in leerlingen valt volgens verschillende partijen in de praktijk mee. De ChristenUnie zegt dat als blijkt dat in de loop der jaren wel extra ruimte nodig is, de partij open staat voor een sporthal. Maar ook de CU wil eerst naar alternatieven kijken.
Ommen staat er financieel niet goed voor, dus vinden de partijen 3 miljoen euro uitgeven aan nieuwbouw nu geen goed plan.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.