nieuws

Wielrenners rijden in laatste Elastiekenkoers bijna een ton bij elkaar

De vijfde en laatste Elastiekenkoers had vanavond aan de meet in Goor een verrassing in petto. De 200 deelnemers aan het recreatieve wielerevenement reden een recordopbrengst van bijna een ton bij elkaar.
Aan de eindstreep, waar de renners met applaus en confetti werden onthaald, werd bekend gemaakt dat de wielertocht in de Hof van Twente 95.101 euro had opgebracht. Een recordopbrengst. Het geld van de Elastiekenkoers gaat ditmaal naar zorgboerderijen in de Hof van Twente.
Goede doelenkoers groeide uit tot groot wielerevenement
De Elastiekenkoers begon vijf jaar geleden als inzamelactie voor het kankercentrum van de vriend van initiatiefnemer Martin Hammer uit Goor. In de loop van de vijf jaar is de goede doelenkoers gegroeid tot een groot evenement, waarbij de deelnemers als groep vertrekken en ook gezamenlijk weer aankomen in Goor.
De Elastiekenkoers is donderdag voor het laatst gehouden, al hoopt burgemeester Nauta dat het ooit een vervolg krijgt. De Elastiekenkoers betekent immers ook het startschot voor de Goorse School- en Volksfeesten die de bevolking van het Twentse Haagje de komende dagen in de greep houdt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.