nieuws

Rapper Queen P. uit Enschede keek de dood in de ogen

Dood en geweld waren de rode draad in het leven van de Enschede rapper Queen P, de artiestennaam van Petra Pelties. Over haar bewogen leven; rapper, moeder van 3 dochters, vurig geloof in God - verscheen een boek.
Op haar zeventiende kreeg Petra haar eerste kind. Ze voelde zich verplicht om bij de vader van haar kind te blijven, ook al was het een afschuwelijke relatie waarin ze werd mishandeld. "Waarom is mij dit nou overkomen, dat vraag ik mezelf vaak af. Ik heb altijd gezocht naar liefde en dat zocht ik ook in de verkeerde mensen."
Daarom bleef ze bij haar partner. Totdat hij haar negen jaar geleden toen ze zwanger was van haar derde dochter, probeerde te vermoorden. "Ik dacht toen echt dat ik ging sterven." 

Confronterend boek

Queen P. kan haar ellende navertellen. Ze besloot om haar levensverhaal op te schrijven in een boek. Het schrijfproces, dat vijf maanden duurde, was heel heftig. "Ik moest alles weer terughalen en toen het zwart op wit stond was het heel confronterend. Misschien omdat het echt op papier staat nu." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.