Kip2day maakt ludieke video van beveiligingsbeelden inbrekers: "Gekkie toch, dat is de kassa!"

Camerabeelden van inbrekers of andere criminelen worden de laatste tijd steeds vaker door bedrijven en instanties op Facebook gedeeld. Het Zwolse kiprestaurant kip2day heeft aan hun beelden een eigen draai gegeven: eigenaar Robert Pijfers en zijn team maakten er een slapstickachtige video van.

Twee mannen brachten woensdagavond na sluitingstijd een bezoek aan het restaurant. Niet vanwege de kipgerechten, maar vanwege de kassa. Zoals veel bedrijven wilde kip2day de beelden op Facebook gooien, in de hoop dat mensen de twee mannen zouden herkennen.

"Maar je ziet tegenwoordig zo veel camerabeelden op Facebook, dat mensen daar inmiddels geen aandacht meer aan schenken", zegt Pijfers daarover. Het plaatsen van zo'n video levert daarom niet zo veel meer op, vindt hij.

Daarom besloot Pijfers de beelden op een andere manier te delen, namelijk door ze net zo te monteren als een fragment uit De Boefjes, De Dikke en de Dunne etc. "Daardoor hopen we dat de video door meer mensen gedragen wordt."

De video heeft qua vorm in ieder geval succes: op Facebook zijn de beelden al ruim tweeduizend keer gedeeld en bijna tachtigduizend keer bekeken. Maar ze leverden ook twee namen op, zegt Pijfers. "Klanten hebben naar aanleiding van de video twee namen genoemd, die ik zal doorgeven aan de politie. Ik wil me daar zelf niet te veel in mengen."

Meer over dit onderwerp:
inbraak Zwolle IJsseldelta Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel:

Reageren