nieuws

Internationale belangstelling voor bordspel Vortex uit Hengelo

Het is nog lang niet zo bekend als Monopoly of Mens-erger-je-niet maar ontwikkelaar Hans Beeftink heeft goede hoop dat Vortex over de hele wereld populair wordt. Het door hem ontwikkelde bordspel is dit weekend officieel gelanceerd in Hengelo.
Spelers moeten via gekleurde draaischijven de overkant van het bord bereiken. Ontwikkelaar Beeftink liet zich inspireren door de sciencefictionserie Star Trek. "Mr Spock schaakte op een bord met drie lagen. Dat liet me niet meer los en inspireerde me." Vortex betekent draaikolk of maalstroom.

Eerste orders

Vortex is voor de vakhandel al gepresenteerd op spellenbeurzen in Nürnberg en Londen. "Het spel scoorde bijzonder goed bij de internationale inkopers", aldus Beeftink. Vanuit landen als Estland, Hongarije en Engeland zijn al de eerste orders geplaatst. Ook is er volgens de ontwikkelaar belangstelling uit Australië, Noord- en Zuid-Amerika.

Eigen hand

Beeftink en zijn compagnon John Kuipers houden met hun bedrijf Tactrics de productie in eigen hand. "Met een eerder spel klopte ik al eens aan bij een spellenfabrikant. Voor hen was dit echter niet interessant, vanwege de veronderstelde hoge productiekosten. Daarom doe ik het nu zelf met behulp van de sociale werkvoorziening SWB."
Liefhebbers kunnen vandaag bij spellenwinkel Dondersteen in Hengelo kennismaken met Vortex.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.