nieuws

OverUIT: uit-tips voor 25 en 26 juni

Giethoorn maakt zich op voor Dutch Vogalonga
Giethoorn maakt zich op voor Dutch Vogalonga
Oldtimers in Saasveld, shantykoren in Giethoorn en een stratenfestival in Lutten. Zes uit-tips van OverUIT voor het weekend.

Zunnewende met André Manuel

Het weekeinde begint met het Zunnewende Festival, vrijdag 24 juni in Hellendoorn. Op Landgoed Schuilenburg zijn onder meer Swinder, Gerard van Maasakkers en André Manuel te zien en te horen. Het programma begint om 16.00 uur.

Open Tuinen Lemelerveld

Veertien tuinliefhebbers - in en rond Lemelerveld - stellen zaterdag en zondag hun tuin open voor publiek. Er is ook een fietsroute langs alle deelnemende tuinders. Klik hier om de tocht te downloaden.

Lutten Life
Op het trapveldje in Lutten vindt zaterdag 25 juni Stratenfestival Lutten Life plaats. Met optredens van onder meer Harm Wolters, Mooizoo! en de Hillbilly Moonshiners. Aanvang 14.00 uur.

Oldtimerdag Saasveld

Het is de 30ste editie van de Oldtimerdag, zondag in Saasveld. Dus heeft de organisatie, naast veel oldtimers, iets extra's georganiseerd. Zo is er een boerenbruiloft anno 1900 en komen er klompenmakers en andere oude ambachten naar het terrein aan de Loohavenweg.

Met de Wismar mee

Een aantal zondagen per jaar rijdt de authentieke Wismar van Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen. 26 juni (om 11.00 uur en 13.15 uur) vertrekt de trein vanaf het museum naar Boekelo. Een gids vertelt allerlei ins en outs. 

Shantykoren in Giethoorn
Zaterdag 25 juni en zondag 26 juni wordt voor de tweede keer Dutch Vogalonga gehouden in Giethoorn. Sloepen, kano’s, roeiboten, punters en andere boten varen in colonne door het dorp. 37 shantykoren zorgen voor de muzikale omlijsting. Lees meer...

Alle uit-tips altijd bij de hand? Download de gratis app van OverUIT.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.