nieuws

Oud-burgemeester Drijber (91) van Zwolle overleden

Oud-burgemeester Job Drijber van Zwolle overleden
Oud-burgemeester Job Drijber van Zwolle overleden © RTV Oost/ Mark Bakker
Oud-burgemeester Drijber van Zwolle is overleden. Dat meldt de Vereniging Nederlandse Gemeenten, VNG. Drijber was van 1969 tot 1980 burgemeester van Zwolle.
De grote verdienste van Drijber voor Zwolle is dat hij zich heeft ingespannen voor het behoud van de historische binnenstad.

Ereburgerschap

Bij zijn vertrek uit Zwolle kreeg Job Drijber een erepenning. In 2000 werd speciaal voor hem een overtreffende blijk van erkenning in het leven geroepen: het ereburgerschap. 

Burgemeester Drijbersingel

In die periode werd ook de Zamenhofsingel omgedoopt tot Drijbersingel. Drijber onthulde toen zelf het naambordje. Het was uitzonderlijk, want de meeste burgemeesters worden in Zwolle na het overlijden vernoemd met straatnaam.
Job Drijber overleed op 91-jarige leeftijd. De VVD-bestuurder begon zijn loopbaan in 1952 als raadslid in de gemeente Leiden. Daarna was hij daar wethouder, burgemeester in Middelburg, Zwolle en Arnhem. Drijber werkte ook voor de VNG. Hij was voorzitter en later ere-voorzitter van de belangenvereniging van lokale overheden in Nederland. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.