nieuws

Hoog water in Vecht en Dinkel door extreme regenval in Duitsland

De Vecht en de Dinkel hebben vandaag te maken met hoge waterstanden door de extreme hoeveelheid regen die in Duitsland is gevallen.
Waterschap Vechtstromen houdt er rekening mee dat de Dinkel op meerdere plekken buiten de oevers zal treden, maar verwacht geen grote problemen.

Ongemak, geen problemen

In Duitsland is het afgelopen etmaal plaatselijk tot 85 mm regen gevallen. In het bovenstroomse gedeelte van de Dinkel leidde dat plaatselijk al tot overlast en al dat water dat nu door het Nederlandse deel van de rivier stroomt kan lokaal ongemak opleveren, zegt het waterschap.

Winterbedden in gebruik voor wateropvang

Door de hoge waterafvoer stroomt het water harder dan normaal. Ook worden de winterbedden van de rivieren die normaal alleen in de winter onder water staan nu gebruikt voor de opvang van water. 
De piek in de waterafvoer vanuit Duitsland is zaterdag. In de avond begint het waterpeil weer te zakken. Als er niet opnieuw extreem veel regen valt komt het waterpeil in de Vecht en de Dinkel in de loop van volgende week weer op het normale niveau, verwacht Vechtstromen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.