nieuws

Miauw! Eerste kattencafé van Overijssel komt in Hengelo

Knuffelen en kroelen met een naaktkat, terwijl je geniet van een kop koffie of thee of een cadeautje uitzoekt voor de eerstvolgende verjaardag: dat klinkt misschien wat vreemd, maar het kan vanaf eind augustus in een kattencafé in Hengelo.
Dominique Mulder is de bazin van vijf katten en de bedenker van het kattencafé in Hengelo. Volgens haar gaat het echt een uitje worden. "Het gaat om de extra beleving. Een normaal café is druk en snel, maar in een kattencafe niet. Dieren verbinden echt, je maakt heel snel een praatje met andere mensen om je heen."

Kattencafé op de beganegrond

Vorig jaar kocht Dominique een pand aan de Anninksweg in Hengelo. Ze woont op de bovenverdiepingen en beneden moet het kattencafé gaan komen. In het café komt ook een cadeauwinkel.
Het kattencafé is al een succes in Amsterdam en Groningen, maar ook in Den Haag, Rotterdam, Breda en Leeuwarden komt binnenkort een café waar je katten kunt knuffelen terwijl je geniet van je koffie.

Naaktkatten op schoot

En knuffelen met een naaktkat, klinkt dat niet zo aantrekkelijk? Volgens Dominique is het tegenovergestelde waar: "Ze zijn veel mensgerichter dan andere katten. Ze reageren op hun naam en kunnen zelfs apporteren. Ze zitten ook het liefst op schoot en komen altijd naar je toe."
Het kattencafé moet eind augustus open gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.