FC Twente begint oefencampagne met overwinning op EMOS

FC Twente heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen omgezet in een overwinning. De ploeg van trainer Rene Hake speelde een oefenwedstrijd op bezoek bij vierdeklasser EMOS en won uiteindelijk met 0-6.
De gasten kwamen moeizaam op gang tegen het ijverige EMOS en wisten voor rust 'maar' een keer het net te vinden. Na een half uur zette Joachim Andersen Twente op voorsprong. In de tweede helft stuurde Rene Hake een vrijwel nieuw elftal het veld in en kort na rust verdubbelde Gouriye de marge, 0-2.
Diezelfde Gouriye was ook verantwoordelijk voor de 0-3. In het laatste kwartier van het duel voerde Twente de score op en werd het uiteindelijk 0-6 dankzij treffers van Vankan, Benamar en De Jager. Komende woensdag oefent FC Twente tegen Twenterand selectie en zaterdag staat het oefenduel met het Duitse SF Lotte op het programma.
Opstelling 1e helft: Stevens, Schmidt, Andersen, Bijen, Vd Lely, Mokotjo, Ebecilio, Ede, Holscher, Borven, Da Cruz (George/29).
Opstelling 2e helft: Stevens, R.Jensen, Katsikas, Benamar, Ter Avest, De Jager, Soumaoro, Vankan, Oosterwijk, F.Jensen, Gouriye, Mbikulu.