nieuws

Man (25) die vrouw (46) in Losser sloeg met hamer probeerde haar ook te wurgen

De man die gisteren aan het begin van de avond in Losser een vrouw met een hamer op haar hoofd sloeg heeft ook geprobeerd haar te wurgen. Dat meldt de politie.
De man is de afgelopen nacht aangehouden voor zware mishandeling en poging doodslag. Hij werd rond 01.00 uur gearresteerd aan de Grensweg in Losser. Het gaat om een 25-jarige Nederlander die in Bad Bentheim woont.  

Verdachte aan Grensweg aangetroffen

Na de ernstige mishandeling op de parkeerplaats aan de Ravenhorsterweg heeft de politie via Burgernet en Twitter mensen gevraagd om naar de verdachte uit te kijken. Surveillerende agenten zagen de grijze Opel Corsa met Duits kenteken na middernacht aan de Grensweg staan. 
De gezochte man werd even later aangetroffen. Hij is na zijn aanhouding overgebracht naar het arrestantencentrum in Borne waar hij wordt verhoord.

Uit het niets aangevallen op parkeerplaats

Inmiddels is meer bekend over de toedracht van de ernstige mishandeling gisteravond rond 19.00 uur. Het slachtoffer, een 46-jarige vrouw uit Losser, werd door de dader uit het niets aangevallen en mishandeld. De vrouw wilde na het uitlaten van haar hond in haar auto stappen.
Het slachtoffer heeft verklaard dat ze na de klappen met de hamer op haar hoofd en de poging om haar te wurgen wist weg te komen. Ze is in haar auto naar huis gereden. Daar heeft haar man de politie gealarmeerd en is hij met het slachtoffer naar het ziekenhuis gegaan. 

Gewonde vrouw is weer thuis

De gewonde vrouw is inmiddels weer thuis. Ze is volgens de politie behoorlijk onder de indruk van wat haar is overkomen. Burgemeester Sijbom van Losser heeft het slachtoffer gesproken. Ook hij is ontzet over de gebeurtenis.

Burgemeester Sijbom op bezoek

Volgens Sijbom is de vrouw fysiek sterk, maar is het afwachten wat de psychische gevolgen van de gebeurtenis zullen zijn. Het is belangrijk voor het slachtoffer om te weten te komen wat het motief van de man is geweest, zegt Sijbom. Over de motieven van de man is nog niets bekend gemaakt door de politie. De man wordt nog verhoord.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.