nieuws

Supportersvereniging Vak-P zegt vertrouwen op in huidige leiding FC Twente

Onno Jacobs
Onno Jacobs © Pro Shots
Het blijft onrustig in Enschede. Nadat zaterdag bekend werd dat er een conflict is ontstaan tussen een groep financiers van FC Twente en de huidige leiding van de club, eist nu supportersvereniging Vak-P het vertrek van bestuur en directie.  
In een statement zeggen de supporters het vertrouwen op in de nieuwe directie. Volgens hen heerst er bij de club nog altijd een angstcultuur en zouden veel zaken verdraaid worden. Vorige week behield FC Twente onder leiding van directeur Onno Jacobs via de beroepscommissie alsnog de eredivisielicentie. Echter, dat is volgens Vak-P vooral te danken aan de sponsoren en de trouwe achterban. Ook zou het huidige bestuur geen 'Twente-hart' hebben. 
Gisteren meldde TC/Tubantia dat binnen FC Twente een conflict is ontstaan tussen enkele financiers onder aanvoering van Dik Wessels en het clubbestuur. Volgens Wessels en consorten moeten de huidige commissarissen Jan Schutrups en Ton Heerts vertrekken. Ook directeur Jacobs zou moeten opstappen. Belangrijke reden daarvoor is het feit dat die drie akkoord zijn gegaan met het betalen van een schadevergoeding van 1,7 miljoen euro aan de andere clubs binnen de Eredivisie CV.
De financiers staan in totaal garant voor 12 miljoen euro. Een bedrag van 8 miljoen daarvan wordt door FC Twente als lening gebruikt. De gelschieters willen meer zekerheden dat het geld wordt terugbetaald en zouden meer invloed op het beleid willen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.