nieuws

Veel kritiek op Vak-P na opzeggen van vertrouwen in bestuur FC Twente

Supportersmars met 4000 FC Twente-fans in Enschede
Supportersmars met 4000 FC Twente-fans in Enschede
Supportersvereniging Vak-P krijgt veel kritiek op social media nadat de supportersvereniging het vertrouwen opzegde in het bestuur van FC Twente.Â
Vak-P deed dat nadat bekend werd dat er een conflict is ontstaan tussen een groep financiers van FC Twente en de huidige leiding van de club.

Wat is er aan de hand?

FC Twente weigert een stroman van Dik Wessels aan te stellen als voorzitter, schrijft De Twentsche Courant Tubantia, vanmorgen. Wessels is de belangrijkste financier van FC Twente. Hij zou volgens de krant Herman Spenkelink, oud-directeur van bouwconcern Dura Vermeer, als voorzitter willen. 
Het huidige bestuur van FC Twente wil niet aan dat verzoek voldoen omdat de nieuwe statuten van de club voorschrijven dat financiers van de club niet direct of indirect ook bestuurlijke macht mogen hebben bij de club.
Vanavond praten bestuur en financiers weer verder met elkaar.
"Terwijl iedereen toe is aan positieve geluiden en de meute al in hosanna stemming verblijft, vallen juist nu de spaanders", schrijft de supportersvereniging op Facebook. 

Nog altijd bedenkingen

"Er bereiken ons nog vele onrustige geluiden, morgen (maandag) is er een belangrijk overleg gepland. Bij een aantal beleidsbepalers bij de club hebben wij nog altijd onze bedenkingen. Wij willen de sponsoren die dezelfde kritiek hebben ondersteunen en veel wijsheid toewensen."
Vak-P kwam gisteren met twee statements op Facebook. In de eerste verklaring werd het vertrouwen opgezegd in het bestuur van FC Twente.
Omdat daar kritiek op kwam, werd in een tweede verklaring gesteld dat de supportersvereniging de club 'op geen enkele manier kapot wil maken.'

Ook geen openheid bij Vak-P

In reacties onder de berichten krijgt Vak-P onder meer het verwijt dat de supportersvereniging openheid verlangt van het bestuur, maar zelf geen duidelijkheid geeft over de vele onrustige geluiden die de vereniging bereiken.
"Bepaalde signalen en geluiden. Ook lekkere openheid", schrijft iemand in een reactie onder het bericht van de supportersvereniging.  
Veel mensen die reageren, vinden dat Vak-P kritiek binnenskamers moet houden. Volgens hen bewijst de supportersvereniging FC Twente geen dienst door onrust te creëren. 
Ook op Twitter wordt flinke kritiek gespuid op de verklaringen van Vak-P op Facebook.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.