nieuws

Ultieme oproep ondernemers Zwolle: geef koopzondagen vrij

Het Collectief Vrij Ondernemen Zwolle roept de gemeenteraad op om de ondernemers zelf te laten bepalen of zij op op zondag de deuren openen. Als de politiek niet meewerkt, willen de ondernemers dit via een referendum afdwingen. Â
De Zwolse gemeenteraad gaat vanavond waarschijnlijk akkoord met een voorstel om het aantal koopzondagen met drie uit te breiden tot vijftien. De supermarkten mogen elke zondag open. 
Het ondernemerscollectief wil dat Zwolse winkeliers de vrijheid krijgen elke zondag open te gaan, en voelt zich gesteund door een petitie die door 6.000 Zwollenaren is ondertekend. "Wij zijn bijzonder teleurgesteld in de wijze waarop de politiek oog heeft voor ons standpunt. We kunnen niet leven met het huidige voorstel", zegt Sandra Schouten.

Oneerlijke concurrentie

De ondernemers vrezen oneerlijke concurrentie omdat supermarkten hun assortiment hebben uitgebreid. Schouten: "Het is volstrekt onduidelijk waarom voor ons andere regels moeten gelden dan voor de supermarkten. Het kan gaan om de zondagsrust, maar als die niet meer geldt voor de supermarkten waarom zou die dan wel gelden voor de overige detailhandel?" 
Als de politiek voet bij stuk houdt wil het ondernemerscollectief een referendum over dit onderwerp afdwingen. De voorbereidingen hiervoor zijn al in gang gezet. "We hopen dit pressiemiddel niet te gebruiken."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.