nieuws

Tenniscoach ontkent moord op zakenman Koen Everink

Tenniscoach De J. verscheen vandaag voor de rechtbank in Utrecht
Tenniscoach De J. verscheen vandaag voor de rechtbank in Utrecht
Tenniscoach Mark de J. ontkent dat hij zakenman Koen Everink heeft vermoord. "Sinds mijn aanhouding zit ik 96 dagen onschuldig vast", zei hij vandaag tegen de rechtbank in Utrecht, waar de eerste openbare zitting in de strafzaak was.
Oud-Enschedeër Everink werd op vrijdag 4 maart gevonden in zijn huis in Bilthoven. Hij was doodgestoken. Enkele weken later werd de 29-jarige tenniscoach De J. aangehouden. Hij was die bewuste avond op bezoek geweest bij Everink, maar ontkent elke betrokkenheid. 

'Kidnapping'

Volgens De J. werd hij rond de tijd dat Everink werd gedood uit zijn auto gesleurd en achterin gezet en vastgehouden. Hij kreeg naar eigen zeggen een muts over zijn hoofd en hij hoorde mensen zijn auto uitgaan. 
Wat die hebben gedaan weet De J. niet, omdat hij niets kon zien. Voor zijn gevoel duurde zijn 'kidnapping' ongeveer tien minuten, blijkt uit verklaringen die hij heeft afgelegd.

Horloge en telefoon gestolen

Volgens de aanklagers heeft de tenniscoach Everink opzettelijk met meerdere messteken doodgestoken. Ook heeft De J. volgens het Openbaar Ministerie een horloge en telefoon van zijn slachtoffer gestolen.
Het dure horloge is later gevonden bij de zus van De J. in huis, waar ze het had verstopt.

Gokschulden

Everink en De J. gokten samen geregeld op sites. De tenniscoach had daardoor flinke schulden bij Everink opgebouwd. Op het moment van de moord op Everink zou een schuld moeten worden terugbetaald. Dat is een motief voor het misdrijf, stellen de aanklagers.
De advocaat van De J., Pieter Hoogendam, benadrukt dat er geen ruzie was over het terugbetalen van 'leningen'. Ook was hij bezig met het terugbetalen. Daarom is de schuld in zijn visie geen motief om Everink te vermoorden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.