nieuws

Buurman betrapt insluiper op heterdaad in Holten

Politie
Politie
Een inwoner van Holten heeft zondagmiddag een insluiper bij zijn buurman betrapt. De 51-jarige verdachte uit Deventer is overgedragen aan de politie. Die onderzoekt of de insluiper ook een woninginbraak in Markelo heeft gepleegd.
Een 54-jarige man was zondagmiddag samen met zijn vrouw in hun huis aan de Dorpsstraat in Holten een film aan het kijken toen plotseling de buurman samen met zijn schoonzoon en een onbekende man de woonkamer binnenkwam.

Keuken doorzocht

De buurman vroeg aan de 54-jarige bewoner of hij de onbekende man kende. Dit bleek niet het geval. De buurman had gezien hoe de onbekende man het huis was ingegaan en de keuken van de 54-jarige man aan het doorzoeken was.
De onbekende man werd door de 54-jarige bewoner aangehouden voor huisvredebreuk en poging tot diefstal.

Inbraak in Markelo

Dezelfde middag ontdekte een 72-jarige vrouw dat er was ingebroken in haar woning aan de Roudaalterweg in Markelo. Uit haar huis was een kluis gestolen. In de kluis lagen persoonlijke zaken zoals videobanden, een trouwboekje, verzekeringspapieren en notariële aktes.
De vrouw mist geen geld of sieraden. De politie onderzoekt of de aangehouden man uit Deventer zich ook schuldig heeft gemaakt aan de inbraak in Markelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.