nieuws

Overijssel goed vertegenwoordigd in Terras Top 100

Zuid-Holland is opnieuw de terrasprovincie van Nederland, maar Overijssel doet het dit jaar ook goed. De Terras Top 100 bevat tien genomineerden uit Overijssel, vorig jaar waren dat er nog maar acht.
De bekendmaking van de Terras Top 100 gebeurt maandag in Egmond aan Zee. "Wij zijn er zeker bij", zegt Emiel Visser van De Albatros in Zwartsluis. "Je kunt altijd wat van elkaar leren."

Vorig jaar beter

Bij de tien Overijsselse genomineerden hoort ook het hoogst genoteerde Overijssels terras van 2015: Ibiza in Almelo. Vorig jaar stond dit café met hun terras op de vierde plek. "We hebben al gehoord dat we niet weer zo hoog staan dit jaar, maar we zijn blij dat we wel weer in de top 100 staan", zegt Bastiaan Loohuis van Ibiza Almelo.
Horecagelegenheden hebben wel te horen gekregen of ze in de top 100 zijn beland, maar horen maandag pas op welke plek ze eindigen.

Undercover een biertje drinken

Misset Horeca stuurt voor het beoordelen van de terrasjes vakmensen naar de locaties. Dat kunnen horecajournalisten zijn, maar ook eigenaren van horecagelegenheden die eerder de Terras Top 100 hebben gewonnen.
"Ze gaan dan undercover op het terras zitten", vertelt Michael Simon van Misset Horeca. "Ze kijken onder andere naar hoe ze bediend worden en naar de sfeer. De ligging doet er veel minder toe, want dan zou het geen eerlijke wedstrijd zijn."

Wat zijn de tien beste terrasjes in Overijssel?

(in willekeurige volgorde)
Brasserie De Albatros Zwartsluis De Agnietenberg Zwolle Las Rosas Zwolle De Zon Ommen Sandton IJsselhotel Deventer St. Tropez Gastrolounge Deventer Ibiza Almelo Almelo Fraans Marie Albergen Pelle's eten&drinken Deurningen Landgoed Het Rheins Enter

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.