nieuws

Buurt in Enschede geschokt na doodrijden kater Guus

Dit is een stockfoto. Dit is niet kater Guus
Dit is een stockfoto. Dit is niet kater Guus
De hele straat kende rode kater Guus, maar vorige week werd het beestje doodgereden door een onbekende op een scooter.Â
Een buurman zag hoe de kat woensdagavond werd aangereden. Hij heeft nog geprobeerd om de scooterrijder te attenderen op het ongeluk, maar die reed te snel weg. 

Opzettelijk

Het baasje van Guus, Jannet Bosman, denkt dat de kat opzettelijk is aangereden.
"De buurman zag Guus op de weg zitten, een half metertje vanaf de stoep. Er kwam een scooter. De bestuurder bleef even hard rijden, ging niet aan de kant en reed vol over Guus heen. En hij keek daarna geen moment om", vertelt ze aan de Twentsche Courant Tubantia

Ontroostbaar

De kinderen van Jannet zijn ontroostbaar, Lente van 9 en Tijn van 6 wisten niet beter dan dat Guus er was. De rode kater is tien jaar lang onderdeel geweest van de familie. 
Guus was een bekende in de straat. Bij menig buurtbewoner kwam hij langs voor wat lekkers. Volgens Jannet was hij de mascotte van de straat, en zijn de buren in rep en roer na de dood van het beestje. 
Jannet heeft aangifte gedaan bij de politie in de hoop dat de scooterrijder wordt gevonden. 

Nieuwe kat

Giny Wessels uit Markelo werd aangegrepen door het verhaal. Mocht het gezin daar aan toe zijn, wil zij hen een nieuwe kat geven. "Ik doe dit puur uit mijn hart. Toen ik dat bericht las wilde ik meteen helpen", vertelt ze aan de krant. 
Jannet laat aan de Tubantia weten blij te zijn met het aanbod van Giny. "Maar we hebben nog een tweede kat. Ook ligt het ongeluk nog zó vers in het geheugen, dat het nu gewoonweg te vroeg is. Maar we waarderen het gebaar ontzettend."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.