nieuws

FC Twente: dinsdag handtekening onder leningovereenkomsten

Logo's KNVB en FC Twente voor De Grolsch Veste
Logo's KNVB en FC Twente voor De Grolsch Veste
FC Twente gaat er vanuit dat dinsdag een handtekening wordt gezet onder leningovereenkomsten met Reggeborgh, het investeringsbedrijf van Dik Wessels, en andere geldschieters. Die overeenkomsten zijn nodig, omdat FC Twente daarmee bij de KNVB kan aantonen dat de club voldoende geld in kas heeft.
FC Twente mag slechts aan de competitie beginnen als voldaan wordt aan voorwaarden van de KNVB. Voldoende geld in kas is één van die voorwaarden.

'Weinig vertrouwen'

Er zou bij Wessels en een aantal andere financiers weinig vertrouwen in het bestuur en de raad van commissarissen van FC Twente bestaan. Binnen de club is gisteravond gepraat over hoe er met de kritiek omgegaan moet worden. De uitkomsten van die gesprekken zijn nog niet bekend gemaakt.
Een woordvoerder van FC Twente meldde wel dat Huub Rakhorst - voorzitter van de Stichting FC Twente ’65, de stichting die de commissarissen benoemt - aftreedt op 1 juli. Volgens de woordvoerder gaat het om een eerder voorgenomen vertrek dat niets te maken heeft met een eventueel gebrek aan vertrouwen bij geldschieters.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.