nieuws

Herbouw Eschmolen Delden weer stap dichterbij; begin volgend jaar duidelijkheid

Stichting wil Eschmolen in ere herstellen
Stichting wil Eschmolen in ere herstellen © Stichting Eschmolen Delden
De herbouw van de Eschmolen in Delden is weer een stapje dichterbij. Stichting Eschmolen Delden heeft van de Rabobank Centraal Twente een cheque van 25.000 euro gekregen voor de herbouw van de karakteristieke molen.
De windkorenmolen werd in 1734 gebouwd en was tot 1914 in gebruik. Tijdens een zware storm in 1934 waaiden de wieken van de molen. Het vervallen restant van de molen brandde in 1959 af.
Sinds 2010 probeert de stichting de molen ten noorden van de Rondweg in ere te herstellen. Maar daar is veel geld voor nodig. "De herbouw kost ongeveer 1,9 miljoen euro", vertelt Derk Rouwhorst, voorzitter van de Stichting Eschmolen Delden.
"Overheden eisen dat ongeveer een kwart daarvan moet worden opgebracht door de buurt. Voor ons betekent dit dat wij zo’n 500.000 euro als sponsoring bijeen moeten brengen."

Sponsoring
De Rabobank is de tweede hoofdsponsor van de Eschmolen, na het Deldens bedrijf Le Vin en direct. Ook de provincie doet een duit in het zakje. De overige 375.000 euro wil de stichting via sponsoring ophoesten. Na de zomervakantie begint de stichting met het benaderen van bedrijven.  
"We hebben een sponsorboek, waarin per onderdeel staat hoeveel dit kost. Op die manier is het tastbaar en kunnen bedrijven onderdelen sponsoren." De stichting hoopt begin 2017 duidelijk te hebben of de herbouw van de molen door kan gaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.