nieuws

Hoog water van Dinkel brengt de één veel plezier, de ander is er niet blij mee

Koeien moeten noodgedwongen op stal en het gras is niet meer te eten door alle troep die is meegevoerd door het Dinkelwater. Melkveehouder Frank ter Linde uit Losser is niet blij met het hoge water van de rivier. Maar er zijn ook mensen die blij zijn met de hoge waterstand.
Voor fotograaf en Dinkel-kenner Eddy Oude Voshaar kan het waterpeil niet hoog genoeg zijn. "De Dinkel is een bron van inspiratie voor mij", zegt hij enthousiast.
"Zeker deze dagen met het hoge water krijg je echt prachtige beelden. Daar kan ik heel erg van genieten." Oude Voshaar heeft al meerdere boeken uitgebracht over de Dinkel. Onlangs verscheen het boek 'Het gouden licht van de Dinkel' vol met natuurfoto's.

Minder enthousiast

Melkveehouder Ter Linde is duidelijk minder enthousiast. "Het is natuurlijk niet leuk dat de 115 koeien in deze tijd van het jaar op stal moeten staan. Maar groter probleem is dat ze het gras straks niet lekker vinden, omdat er van alles is meegevoerd met het Dinkelwater. Als het water weg is, moet het gras dus eerst helemaal gemaaid en afgevoerd worden."
Normaal gesproken treedt de Dinkel jaarlijks wel een keertje in de winterperiode buiten haar oevers. Dat het nu gebeurt, is vrij bijzonder. Oorzaak is de hevige regenval, waardoor uit Duitsland relatief veel rivierwater is aangevoerd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.