nieuws

Een fout geparkeerde fiets is voortaan taboe in Hengelo

De gemeente Hengelo gaat optreden tegen fout geparkeerde fietsen, weesfietsen en fietswrakken. Het handhaven hiervan geld voor alle openbare gebieden van de stad.
Voor Het Stationsplein en het Industrieplein gold de maatregel al. Tot op heden staan er nog altijd talloze fietsen buiten de stalling geparkeerd op beide pleinen. De gemeente gaat binnenkort beginnen met handhaving in heel de stad.

Nieuwe fietsflat

Gebruikers van de nieuwe fietsflat bij het station van Hengelo werden daarom vandaag getrakteerd op een leuke attentie. Wethouder Jan Bron en Jan Mulder van Prorail deelden een regenhoesje voor het zadel en een chocoladereep uit. De fietsflat is eindelijk klaar en biedt plaats aan 2200 fietsen. Op het Stationsplein zelf mag de fiets niet meer geparkeerd worden.

35 euro

Staat je fiets ergens in Hengelo langer dan 28 dagen dan krijgt het een 'label'. De eigenaar krijgt een dag de tijd om de fiets weg te halen. Daarna haalt de gemeente de fiets weg en kan het rijwiel, tegen betaling van 35 euro en binnen dertien weken weer opgehaald worden.
Wethouder Jan Bron ergert zich al tijden aan de wildgroei van geparkeerde fietsen op bijvoorbeeld het Stationsplein. "Als ik hier rond loop heb ik zeker de neiging daar iets over te zeggen tegen de eigenaar van de fiets", zegt Bron. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.