nieuws

Wilhelminabrug in Deventer ruim een maand dicht vanwege onderhoud

Wilhelminabrug in Deventer
Wilhelminabrug in Deventer
De Wilhelminabrug in Deventer is vanaf 18 juli ruim een maand helemaal afgesloten, vanwege onderhoud aan de brug.Â
De brug gaat dicht vanwege groot onderhoud. Auto-, motor- en vrachtverkeer kan vanaf maandag 18 juli 20.00 uur tot en met zondag 21 augustus 24.00 uur niet over de brug rijden. 
Voor landbouwverkeer, hulpdiensten, brommobielen en buslijn 171 wordt een hulpbrug aangelegd. Dat is een stalen plaat over het wegdek waar het betondek wordt vervangen.

Noodbrug voor deel verkeer

Ander wegverkeer mag niet over de noodbrug en moest dus omrijden. Dat levert een vertraging op van ongeveer een kwartier. De brug wordt met opzet in de zomervakantie afgesloten, omdat dan de minste overlast word verwacht voor het verkeer.
Automobilisten krijgen het advies de spits te mijden en vooral met het openbaar vervoer en de fiets te reizen.

Fietsers wel over brug

Tijdens de afsluiting zijn beide fietspaden beschikbaar voor voetgangers, fietsers en brommers. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.
Na de afsluiting wordt de boog van de brug geschilderd. Dat duurt tien weken. Twee rijstroken worden dan versmald. Er geldt dan een snelheidsbeperking. Ook is er dan maar één fietspad beschikbaar dat in twee richtingen kan worden gebruikt.
De werkzaamheden worden uitgevoerd door de gemeente Deventer en Rijkswaterstaat. Die laatste is eigenaar van de brug, terwijl de gemeente over het wegdek gaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.