nieuws

Burgemeester Losser: oplossing zoeken voor ambulancerekening redders in nood

Brand in seniorencomplex Overdinkel
Brand in seniorencomplex Overdinkel
Mensen die bij een calamiteit levens hebben gered zouden geen rekening moeten krijgen voor een rit per ambulance naar het ziekenhuis. Burgemeester Sijbom van Losser wil dat de politiek in Den Haag en de verzekeraars daar een oplossing voor vinden.
Sijbom zegt dat naar aanleiding van een rekening die Sander de Vries kreeg, nadat hij bij een brand in een seniorencomplex in Overdinkel bewoners had gered. De Vries werd daarna zelf naar het ziekenhuis gebracht omdat hij rook ingeademd had. "In plaats van een schouderklopje voor zijn actie, kreeg hij een rekening voor de rit met de ambulance."

Rekening van vierhonderd euro

"Een rekening van bijna vierhonderd euro", vertelt De Vries. "Dat verwacht je niet, daar schrok ik best wel even van. De verzekeraar zei dat ik gewoon moest betalen, die rit was uiteindelijk gereden." Een vervelende bijkomstigheid was ook nog eens dat De Vries werkeloos werd, nadat zijn werkgever failliet ging. 
"Ik heb de burgemeester een berichtje gestuurd. Hij wist nog wie ik was en vond het ook een vreemd verhaal." Een oplossing was er uiteindelijk niet, de rekening moest worden betaald. "We hebben uiteindelijk besloten dat de gemeente en brandweer die rekening betalen", aldus Sijbom.

Oplossing

De burgemeester van Losser wil dat er iets gedaan wordt aan dit soort situaties. "Het kan niet zo zijn dat mensen bij een calamiteit niet ingrijpen, omdat ze later een rekening kunnen krijgen. Den Haag en de verzekeraars moeten daar een oplossing voor vinden."
Zou Sander de Vries een volgende keer weer een branden gebouw binnen gaan, nu hij weet dat er een flinke rekening kan volgen? "Zeker weten, het belangrijkste is dat die mensen het overleefd hebben. Die rekening komt dan op de tweede plek."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.