Miljoenenclaim landgoed Hof van Twente afgewezen

De miljoenenclaim die door de initiatiefnemers van een recreatiepark in de Herikervlier tussen Goor en Markelo, is neergelegd bij de gemeente Hof van Twente, hoeft niet betaald te worden. Het gerechtshof in Den Bosch heeft dat bepaald.

De VoF Landgoed Hof van Twente claimde bijna 20 miljoen euro omdat de bouw van het recreatiepark in 2009 in een laat stadium door de gemeenteraad van tafel werd geschoven. Dat gebeurde destijds in een turbulente gemeenteraadsvergadering.

Uitponding

De projectontwikkelaars Brandriet en Van Leeuwen zeggen te zijn benadeeld omdat er een principe-afspraak was met de gemeente. Het hof oordeelt dat de gemeenteraad nog wel aanvullende voorwaarden mocht stellen, zoals het verbod op uitponding; de verkoop van losse huurwoningen op het park. Het park moest ruimte bieden aan ruim driehonderd recreatiewoningen en een golfbaan.

Cassatie

De schadeclaim was eerder afgewezen door de Almelose rechtbank maar in hoger beroep oordeelde het hof Arnhem-Leeuwarden dat er toch een schadevergoeding moest worden betaald. De Hoge Raad vernietigde deze beslissing en bepaalde dat het gerechtshof in Den Bosch de zaak opnieuw moest beoordelen.

Reactie

De initiatiefnemers van het bungalowpark beraden zich nu op een eventuele volgende stap. "Wij vinden dat ons volledig onrecht wordt aangedaan. Onze advocaat bestudeert de uitspraak en afhankelijk daarvan besluiten we of we nog hiertegen kunnen doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren