nieuws

Menzis: redder in nood Overdinkel hoeft ambulancerekening niet zelf te betalen

Sander de Vries, de man die in Overdinkel een aantal mensen uit een brandend pand redde, hoeft de rit met ambulance die hij zelf moest maken niet te betalen. Dat zegt verzekeraar Menzis.
De Vries redde in mei een aantal mensen uit een seniorencomplex waar brand was uitgebroken. Daarbij ademde hij zelf rook in en hij werd daarom, per ambulance, naar het ziekenhuis gebracht. Voor die rit kreeg hij vervolgens een rekening van bijna vierhonderd euro.
Een telefoontje naar verzekeraar Menzis leverde niets op: de rit was gereden en moest betaald worden. De Vries nam contact op met burgemeester Sijbom van Losser, die uiteindelijk besloot dat de gemeente en de brandweer de rekening zouden betalen.

'Sander hoeft niets te betalen'

"We hebben contact gehad met Sander en het wordt opgelost: hij hoeft niets te betalen", zegt een woordvoerder van Menzis. "Er is een aparte regeling voor. Op het moment dat je buiten jouw schuld om ergens bij betrokken raakt, gaan we kijken of we de kosten kunnen verhalen op de dader of veroorzaker. Ook de gemeente hoeft deze rekening niet te betalen."
De woordvoerder vermoedt dat de medewerker die Sander de Vries in eerste instantie aan de telefoon kreeg niet op de hoogte was van die regeling. Door de media-aandacht werd de verzekeraar er op gewezen en kwam ze in actie. "Voor ons reden om intern iedereen nog eens te wijzen op deze bestaande regeling."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.