Dik Wessels over lening aan FC Twente: "wij functioneren tijdelijk als bank"

"Ik heb een Twents hart, en zal altijd mijn best doen om ‘ze’ te ondersteunen." Dat zegt bouwmiljardair Dik Wessels in Quote over de financiële hulp die de Rijssenaar FC Twente heeft geboden. De club en financiers bereikten daarover gisteravond een akkoord.

"Wij functioneren nu tijdelijk als bank", legt Wessels uit aan het blad dat hem in de Quote 500 op de tweede plek van rijkste Nederlanders zette.

Wessels investeringsmaatschappij Reggeborgh leent de club een bedrag van acht miljoen euro. "En het is best denkbaar dat meer gaat volgen", aldus Wessels in Quote.

Eerst verkopen dan kopen

Goed nieuws voor FC Twente dat in acute geldnood verkeert en snel een aantal spelers hoopt te verkopen want het geld van Wessels is nadrukkelijk niet bedoeld om de selectie mee te versterken. Voor FC Twente blijft de situatie dus zo dat er moet worden verkocht voor er spelers aangetrokken kunnen worden. 

FC Twente lijkt een eind gevorderd met de verkoop van Felipe Gutierrez aan Real Betis Sevilla. De club hoopt ook Hakim Ziyech op korte termijn te verkopen. 

Al oplossing voor conflict?

Intussen lijkt er nog geen oplossing gevonden voor het conflict tussen Dik Wessels en andere financiers van de club en het huidige bestuur van FC Twente. Wessels ziet het liefst Herman Spenkelink, oud-directeur van bouwbedijf Dura Vermeer, als voorzitter. 

De Raad van Commissarissen wil dat niet omdat de nieuwe statuten van de club voorschrijven dat mensen die geld in de club steken niet direct of indirect invloed mogen hebben op het beleid van de club. Het zou kunnen dat Spenkelink alsnog voorzitter wordt. "Dat ontken ik niet", zegt Wessels tegen Quote.
 

Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Deel dit artikel:

Reageren