nieuws

Rechter laat Hengelose verdachte van dood baby voorlopig vrij

De rechtbank in Almelo stelt een Hengeloër op vrije voeten die verdacht wordt van doodslag op zijn baby.
Dat zou zijn gebeurd eind februari van dit jaar in zijn woning in Hengelo. De verdachte barstte in tranen uit toen hij de boodschap te horen kreeg. Hij mag de strafzaak thuis afwachten, maar geen contact hebben met zijn ex-partner en haar ouders.
Na zijn aanhouding verbleef de man in het Huis van Bewaring waar hij volgens zijn advocaat voortdurend wordt lastig gevallen door mede-gedetineerden. Dat is één van de redenen waarom de raadsman van de Hengeloër om schorsing van de voorlopige hechtenis vroeg. 

Rechtbank: 'gecompliceerde zaak'

De rechters gaan daar in mee, omdat volgens de rechtbank sprake is van een gecompliceerde zaak waarbij zaken moeten worden onderzocht. De rapportages van de patholoog-anatoom en andere medische onderzoeken, zijn nog niet klaar. 

'Ziekenhuis weigert medische gegevens baby vrij te geven'

Het Openbaar Ministerie (OM) erkent dat ondanks meerdere verzoeken het ziekenhuis MST en het consultatiebureau de benodigde medische gegevens van de baby niet willen vrijgeven. Zij beroepen zich op hun geheimhoudingsplicht.
Toch vindt het OM in dit geval waarheidsvinding belangrijker dan het verschoningsrecht dat medici hebben. 
De raadsman van de verdachte is van oordeel dat zijn cliënt bij voorbaat al als schuldige wordt aangewezen, terwijl dit volgens hem allerminst vaststaat, ook al gezien de medische voorgeschiedenis van het jonge kind. Zo zou het een hartafwijking hebben gehad en waren er problemen met haar aderen. 

Recherche doet in reconstructie in Hengelose woning

In de woning in Hengelo wordt woensdag een reconstructie uitgevoerd op basis van de verklaringen van de verdachte. De politie zet daarbij de straat af. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.