nieuws

Onbekende jongeman slaat buschauffeur Almelo in gezicht

Politie
Politie
Een nog onbekende jongen heeft maandag in Almelo een buschauffeur geslagen en bedreigd. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen om zich te melden. De chauffeur heeft inmiddels aangifte gedaan.
De buschauffeur was maandagmiddag bezig met zijn route op lijn 22. Hij reed vanaf Windmolenbroek richting het centraal station in Almelo. Bij de halte De Vogelweide wilde een nog onbekende jongen uitstappen.

Wat is er gebeurd?

Een andere jongen kwam op dat moment via de voorkant de bus in. De twee jongens kenden elkaar en begonnen een gesprek. De buschauffeur wilde op een gegeven moment verder rijden en vroeg de jongen die aangegeven had de bus uit te willen gaan of hij nog van plan was om uit te stappen.
Daarop werd de jongeman boos. Hij beledigde de buschauffeur, die besloten had om langzaam weg te rijden. Daarop kwam de agressieveling op de buschauffeur af en sloeg hem in zijn gezicht. Ook werd de chauffeur bedreigd en beledigd. De betrokken jongeman stapte uit bij de bushalte vlakbij het ziekenhuis.

Getuigen en camerabeelden

Volgens de politie zaten er meerdere mensen in de bus. De politie verzoekt deze mensen om zich te melden omdat ze mogelijk belangrijke getuigen kunnen zijn. De politie verwacht daarnaast dat er camerabeelden beschikbaar zijn waarop de geweldpleger te zien is.
De politie verzoekt de verdachte en zijn vriend om zich te melden. Volgens de politie is de verdachte jongeman ongeveer 25 jaar oud en heeft hij een getint uiterlijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.