'FC Twente verdient een directeur die dag en nacht beschikbaar is'

"Een club als FC Twente verdient een directeur die dag en nacht beschikbaar is. Dat kan ik nu niet bieden.'' Dat verklaart Onno Jacobs over zijn onverwachte vertrek als directeur van FC Twente. Â

Jacobs zegt dat de belangrijke functie niet langer is te combineren met zijn privésituatie omdat hij in de Randstad woont en er meer aanwezigheid in Enschede gewenst is. Hij blijft tot 1 oktober nog wel actief op financieel gebied bij de club.

Jacobs werd in januari aangesteld als interim-directeur om orde op zaken te stellen bij FC Twente na het wanbeleid van de afgelopen jaren. Onder zijn leiding werd schoon schip gemaakt en ontsnapte de club aan gedwongen degradatie door gerommel met transfers.

Onder Jacobs werd een faillissement voorkomen

De licentiecommissie van de KNVB wilde FC Twente straffen met degradatie naar de Jupilier League maar na hoger beroep mocht de club de proflicentie houden en ook volgend seizoen in de eredivisie spelen. Een faillissement werd zo afgewend.

Jacobs stond ook onder druk wegens een conflict met een groep geldschieters die het vertrouwen in hem heeft verloren. Belangrijke reden was de schadevergoeding van 1,7 miljoen euro die FC Twente heeft aangeboden aan de andere eredivisieclubs voor oneerlijke concurrentie.

'Moedig besluit'

De raad van commissarissen hoopt op korte termijn een opvolger te vinden. "Het is een moedig besluit", reageert voorzitter Jan Schutrups van de raad van commissarissen. "Onno Jacobs heeft het laatste half jaar heel veel gegeven in het belang van FC Twente en daarvoor zijn we hem oprechte dank verschuldigd.''

FC Twente bevestigt dat er met de nieuwe investeerders overeenstemming is bereikt zodat de club op tijd kan aantonen dat er voldoende geld in kas is om de competitie te beginnen.

Deel dit artikel:

Reageren