nieuws

Frikandellenkoor scoort onbedoeld een gigantische hit

Het lied staat op nummer 1 in de iTunes top 100 en dat hadden ze nooit verwacht. Stef Ekkel en René Karst, scoren met het Frikandellenkoor uit Borne en Saasveld een gigantische hit. De vriendengroep ging naar Turkije op reis en op hun badjas stond de tekst: 'Het leven is net een frikandel, je moet hem zelf speciaal maken.' Het werd het begin van de hit: 'Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist.'
De mannen zaten 's nachts rond een uurtje of vijf nog te drinken met artiesten Ekkel en Karst. De Twentse vriendengroep die zichzelf het Frikandellenkoor noemt, kwam met tegeltjeswijsheden op de proppen. "Het was Stef Ekkel die er een schepje bovenop deed en met de tekst kwam. Karst pakte z'n gitaar en het nummer was geboren."

Uit de hand gelopen grap

De volgende ochtend had de vriendengroep niet meteen door dat het goud in handen had. De Nederlandstalige hitzangers, die al jaren in het vak zitten, daarentegen wél. Ze besloten het nummer op te nemen en een clip te draaien. Uiteraard met het Frikandellenkoor als figuranten. "Wij zijn misschien niet de meest sportieve jongens, dus we deden onze danspasjes in te kleine shirtjes van onze voetbalclub uit Saasveld." Het leverde passend beeld op.
In iedere feesttent in Overijssel schalt nu het nummer uit de boxen. "Dit maak je een keer mee, maar we gaan niet meer nummers maken", aldus koorleden Ivar, Dion en Arian die in het gewone leven iets heel anders doen. "Het begon allemaal gewoon als een grap." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.