nieuws

Dansers InnerAll uit Almelo dansen met André Rieu op Vrijthof

De dansschool InnerAll in Almelo bestaat nog maar vier jaar, maar nu hebben ze al iets groots bereikt. Een aantal paren van InnerAll danst namelijk vanavond op live-muziek van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht.
Vanaf het moment dat de choreograaf langs kwam tot de generale repetitie zijn ze druk geweest met oefenen. Acht weken lang, meerdere keren per week oefenen. ''Het wordt echt onderschat hoe zwaar het eigenlijk is'', vindt Gerrit Beunk van InnerAll.

De luxe van het stijldansen

Al met al hebben de dansers er drie uur over gedaan om op de camping bij Maastricht te komen, waar ze slapen. Dat is niet de sfeer die normaal rondom het ballroomdansen hangt. ''Mensen verwachten dat we naar van der Valk gaan, maar wij zitten lekker op de camping'', lacht Roelie Beunk van InnerAll.

Jurken en pakken

Dansen voor André Rieu is natuurlijk een hele eer, maar de kleding is niet heel praktisch. Iedereen wordt in hetzelfde soort jurk gehesen en de mannen dansen in strakke, zwarte pakken. ''Ik moet eerst mijn schoenen aan doen en dan mijn broek, want ik kan niet bukken in deze broek'', aldus Folmer Spannenburg, een van de Almelose dansers.

''We zijn dat publiek wel gewend''

Vlak voor de generale repetitie slaan de zenuwen bij de dansers toe. ''Bij de landelijke wedstrijden zijn we al dat publiek wel gewend, maar we zijn het niet gewend om bij André Rieu te dansen, op zo'n groot plein'', zegt Vivien van der Bliek, vol zenuwen voor de generale repetitie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.