nieuws

Protestants Christelijk Onderwijs in Kampen neemt De Ambelt erbij

De Ambelt
De Ambelt
De Ambelt, de school voor speciaal onderwijs in Kampen, valt per 1 augustus in zijn geheel onder de Stichting voor Protestants Christelijk Speciaal Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs voor Kampen en omstreken. De Ambelt houdt op te bestaan en wordt overgedragen.
Beide onderwijsinstellingen hebben vandaag hun handtekening onder de overdracht gezet in aanwezigheid van wethouder Spaan van Kampen.
De Ambelt gaat met de Trimaran en de Schakel onder één vlag verder onder de naam Prisma - gespecialiseerd onderwijs Kampen. Van alle drie de scholen zijn de beste werkwijzen in onderwijs en ondersteuning geselecteerd en samengevoegd. 

Invoering van passend onderwijs heeft gevolgen voor Ambelt
Kampen is de eerste locatie in de regio Zwolle waar de Ambelt zichzelf overdraagt aan een lokale partner. De Ambelt heeft na de invoering van passend onderwijs te maken met veranderende omstandigheden. Passend onderwijs heeft tot gevolg dat er minder leerlingen naar het (voortgezet) speciaal onderwijs gaan.
Om zorg te dragen voor continuïteit van speciaal onderwijs heeft de Ambelt gekozen voor een nieuwe koers waarin het speciaal onderwijs samen met lokale partners wordt voortgezet. Zo blijft het speciaal onderwijs van de Ambelt beschikbaar voor leerlingen die dit nodig hebben.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.