nieuws

Zwemmen er binnenkort zeemeerminnen in de IJssel?

Als het echt warm wordt, kan je binnenkort zomaar een zeemeermin in de IJssel zien zwemmen. Marijke Pie uit Deventer is professioneel zeemeermin. En er zijn veel aanmelding voor haar bijzondere cursus "Hoe word ik zeermeermin".
De siliconenstaart van 15 kilo heb je niet snel aan. Het potje glijmiddel gaat standaard mee. "Deze staart is speciaal voor mij op maat gemaakt, precies zoals ik wilde. Zelfs na een paar jaar blijft het moeilijk om hem aan te krijgen."
Ze smeert haar benen in voordat ze het pak aan trekt. Tien minuten wringen later is ze klaar om het water in te glijden. 

Lucht happen

"Ikzelf ben freediver, dus ik kan lang onder water blijven", vertelt Marijke. "Maar de cursisten leren van mij hoe ze met een monovin met eenvoudige staart moeten zwemmen en zich elegant door het water kunnen bewegen."
Volgens de cursisten hebben veel mensen, vrouwen en mannen, de droom om als Ariel door het water te gaan. 

Verboden te zwemmen

Het is trouwens wel verboden om te zwemmen in de IJssel. Rijkswaterstaat probeert al jaren om het zwemmen tegen te gaan, maar toch gebeurt het nog volop. 
Mocht je dus een zeemeermin zien zwemmen in de IJssel: waarschuw die dan even. Het is niet alleen gevaarlijk, maar ook een boete aan de zwemvin is zeker niet uit te sluiten. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.