nieuws

Eerste vluchtelingen nemen intrek in voormalig Tubantia-pand Enschede

Vandaag zijn in Enschede de eerste 26 vluchtelingen aangekomen sinds 2002. De asielzoekers zijn opgevangen in het voormalige Tubantia-pand.
Het gaat  om zeventien mannen, negen vrouwen en zes kinderen uit tien verschillende landen. De mensen komen rechtstreeks uit de centrale opvanglocatie in Ter Apel.

Volgende lichting

Hoewel de eerste asielzoekers al binnenstromen zijn de verbouwingen nog in volle gang. Uiteindelijk kunnen er op de locatie vijfhonderd mensen opgevangen worden.
Wanneer de volgende lichting komt is nog niet te zeggen. Het COA kampt op dit moment met overcapaciteit. Dit staat in schril contrast met een tijd geleden toen de nood nog hoog was. "Wij zijn er op voorbereid dat er nog een stroom mensen naar Nederland toekomt. Op den duur zullen andere locaties sluiten en zal het hier ook drukker worden", zegt locatiemanager Remko Kootstra.

Nieuw in Nederland

Over het algemeen zijn de mensen die naar Enschede komen nog maar net in Nederland. Volgens Kootstra zijn ze zich nog echt aan het oriënteren. Ze zijn nieuwsgierig over hoe het hier in Nederland allemaal werkt. Het COA helpt de mensen met het wegwijs maken in Enschede. Maar ook hoe men zich hoort te gedragen in het sociale verkeer. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.