nieuws

Twee jaar cel voor aandeel in overval op Zwolse taxichauffeur

Rechtbank in Zwolle
Rechtbank in Zwolle
Een man uit Eerbeek moet twee jaar de cel in voor zijn aandeel in de gewapende woningoverval op een Zwolse taxichauffeur, eind vorig jaar.
De rechtbank veroordeelde Ricardo (Perry) T. daarnaast tot één jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Ook moet hij nog 547 dagen zitten omdat hij nog in zijn proeftijd zat na een eerder misdrijf.

In november vorig jaar werd Gerrit Jan Westerhof, eigenaar van JW Taxi, na een nachtdienst opgewacht door twee mannen. De twee dwongen hem met een pistool zijn huis in te gaan en wilden geld.
Een buurman zag dat en belde de politie. De mannen werden aangehouden en Westerhof kwam met de schrik vrij.

Handlanger

Eerder deze maand kreeg Wilhelmus (Fred) H. uit Zwolle al twee jaar gevangenisstraf opgelegd voor zijn betrokkenheid. Ook hij kreeg daarbovenop een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. De eis van het Openbaar Ministerie was ruim drie jaar gevangenis, 40 maanden.
Beide mannen hebben volgens het Openbaar Ministerie de twee hoofdverdachten (Richard ten N. en Diego U.) geholpen door het huis van Westerhof aan te wijzen.

Joey Moes

Diego is hoofdverdachte van de moord op Joey Moes uit Enschede in 2014. Deze zaak wordt dit najaar behandeld door de rechtbank in Almelo. Zijn aandeel in de overval op Westerhof wordt dan ook besproken.
De andere hoofdverdachte, Richard ten N., hoorde vorige week dat hij zes jaar de gevangenis in moet voor de overval. De rechtbank veroordeelde de man uit Haaksbergen verder voor het uitzitten van een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1115 dagen. Die had hij nog tegoed voor het plegen van eerdere vermogensdelicten in het verleden.
Ook moet hij een schadevergoeding van 8000 euro betalen aan de Zwolse taxichauffeur.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.