nieuws

Roodwitte tram rijdt rond in Essen en moet zorgen voor meer bezoekers in Enschede

Het is rood en wit en het rijdt rondjes door het centrum van Essen. Rara wat is dat? Weet je het niet? Het is de speciale Enschede-tram die vanaf vandaag door de Duitse stad rijdt.
Met de tram wil Enschede nog meer Duitsers naar de stad lokken. Een jaar rijdt de rood-witte tram door Essen. De boodschap: 'Enschede ist um die Ecke, kommt alle her'.

'Andere trams zijn geel'

Marieke ter Brugge van Enschede Promotion ziet de tram vandaag voor het eerst rijden. "Een fantastisch moment. Hij valt heel erg op. Hij is namelijk wit met rood en de andere trams zijn geel. Dus hij springt er echt uit."

'Enschede is ambitieus'

Waarom moeten Duitsers uit Essen naar Enschede komen? Gaat het zo slecht met de stad? "Dat wil ik niet zo zeggen", vertelt Ronald Scholte van het Ondernemersfonds. "Je moet als stad ambitieus zijn. We hebben twee jaar lang succesvol campagne gevoerd in Münster en Osnabrück. Nu gaan we een stapje verder. Ik denk dat het goede zet is."
Wanneer is de campagne met de tram geslaagd? "Als er meer Duitsers naar Enschede komen. Meer bezoekers die langer in de stad blijven."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.