nieuws

De Krim heeft primeur: campingfaciliteit voor nierpatiënten is eerste in Nederland

Op camping De Boergondiër in De Krim is het vanaf vandaag mogelijk om ook nierpatiënten te ontvangen die 's nachts hemodialyse behandelingen nodig hebben.
"Sinds jaar en dag weten dialysepatiënten dat er voor hen ook plek is op onze camping", zegt beheerder Jolanda Theisens van de camping. "Helaas was dit niet het geval voor patiënten die afhankelijk zijn van nachtdialyse. Ik ben blij dat ik ze dit, na negen jaar, nu wel kan bieden."

Wat is hemodialyse?

Hemodialyse is een behandeling die het bloed zuivert en vocht verwijdert. Omdat de behandeling enkele uren kan duren, kiezen steeds meer mensen om dit 's nachts te doen. Theisens: "In de nacht hebben mensen die overdag werken en druk zijn minder last van de behandeling en kan de behandeling ook langer doorgaan. Hoe langer de behandeling, hoe beter de nieren van de patiënten lijken op volledig gezonde nieren van mensen."
De boerderijcamping beschikt over twee apparaten voor een hemodialyse: twee patiënten kunnen er overdag gebruik van maken en voorlopig één persoon in de nacht. Vandaag houdt de camping een open dag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.