nieuws

OverUIT: zes uit-tips voor 2 en 3 juli

Vliegerfeest Twenterand
Vliegerfeest Twenterand
Wekelijks geeft de redactie van OverUIT een aantal uit-tips voor het weekeinde. Deze aflevering onder meer: Powerspektakel in Ane, Multiculturele Markt in Enschede en Vliegerfeest Twenterand.

Vol vermogen én de Bökkers

Trekkertrek en Powerspektakel wordt vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli voor de 25e keer gehouden in Ane. Om dat te vieren treedt zaterdagavond de band Bökkers op. Ondertussen proberen chauffeurs met hun combinaties 'full-pull' de finish te halen tijdens de trekkertrek. 

Vermaak in de lucht
Vliegeraars uit binnen- en buitenland komen dit weekeinde naar Westerhaar-Vriezenveensewijk voor het Vliegerfeest Twenterand. Er worden demonstraties gegeven, in de lucht zijn tientallen vliegers te bewonderen en in de tent treden muziekverenigingen op.  

Multiculturele markt

De binnenstad van Enschede staat 1, 2 en 3 juli in het teken van de Multiculturele Markt. Met muziek, zang, dans, folklore, modeshows, workshops en lekkernijen uit alle windstreken.

Gemaal onder stoom

Zaterdag 2 juli is d’Olde Mesiene in Genemuiden onder stoom te bezichtigen. Het gemaal 'Veneriete' dateert uit 1961 en zorgt ervoor dat een groot gedeelte van polder Mastenbroek droge voeten houdt. Aanvang 10.00 uur.

Leontien Ladies Ride

Alle vrouwen uit Hardenberg en omgeving kunnen zaterdag 2 jullie meefietsen met de Leontien Ladies Ride. Deelnemers kiezen een parcours van 35, 65 of 100 kilometer. Er is een 'open start' van 10.30 uur tot 11.30 uur op de markt in het centrum.  

Nostalgische Wasdag in Sibculo

In kledij van vroeger laten vrijwilligers van Stichting Klooster Sibculo zaterdag 2 juli zien hoe wassen 'in grootmoeders tijd' in zijn werk ging. Tijdens de Nostalgische Wasdag (bij Museum Zichtbaar Verleden) ondergaan ouderwetse kledingstukken een behandeling met middelen als wasteil, wasraam, ketel, stamper, wringer en mangel.
Kijk voor veel meer uit-tips op www.OverUIT.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.