nieuws

VVD komt in actie tegen eenrichtingsverkeer op Stadsbrug Kampen

De VVD Kampen heeft actie gevoerd tegen het plan om van de Stadsbrug in Kampen eenrichtingsverkeer te maken.Â
Sinds afgelopen maandag voert de gemeente een pilot uit waarbij je de brug alleen kan gebruiken om het centrum in te gaan. Om weer aan de andere kant te komen, moet je kilometers omrijden. 
"De VVD is faliekant tegen deze verkeerstest", laat fractievoorzitter Beent Keulen weten. Gistermiddag stond hij op de brug om flyers uit te delen en ook deze ochtend heeft hij bij de brug mensen gewezen op de nadelen van eenrichtingsverkeer. De gemeente zegt dat door de proef zo'n honderd auto's per dag minder op de brug zullen rijden.  

"Ik snap hier niets van"

De VVD kreeg veel bijval tijdens de actie. "Want ik snap hier helemaal niets van", aldus een passant op een scooter. "Eerst maken ze een prachtige stadsbrug voor vele miljoenen, en nu willen ze de helft afsluiten."
Een ondernemer met een timmerbedrijf ziet alleen maar nadelen. "Ik woon in Kampen maar ik heb mijn loods in IJsselmuiden. Dat betekent omrijden en daar word ik niet blij van."

Minder verkeer in Kampen

De pilot is onderdeel van het plan 'Beter Benutten' waarbij de gemeente op verschillende manier gaat proberen om minder verkeer rond de Stadsbrug en het station te krijgen. Boeren waren in maart al tegen het plan van de gemeente om de Stadsbrug af te sluiten, omdat ze daardoor de binnenstad moeilijker bereiken.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.