nieuws

Staphorst treft AZSV in voorronde KNVB Beker, uitduels voor SVZW en Quick'20

KNVB Beker
KNVB Beker
Staphorst is in de eerste voorronde van de KNVB Beker gekoppeld aan AZSV. Dat heeft de loting zaterdagmorgen in Zeist uitgewezen. SVZW speelt een uitwedstrijd tegen Avanti'31 uit Schijndel. Quick'20 gaat op bezoek bij WV-HEDW uit Amsterdam.Â
Staphorst speelt als enige van de drie Overijsselse clubs in de eerste voorronde een thuiswedstrijd. De wedstrijden worden afgewerkt op woensdag 17 augustus. De winnaars plaatsen zich voor de tweede voorronde van de KNVB Beker op woensdag 24 augustus.
Mocht Staphorst een ronde verder komen, dan wacht een uitwedstrijd tegen DSV'33 uit Ermelo. Quick'20 krijgt bij een zege in de eerste voorronde JVC Cuijk op bezoek in de tweede voorronde. SVZW in een eventueel volgende ronde een uitwedstrijden tegen Jodan Boys of Swift. HSC'21, dat pas in de tweede voorronde instroomt, moet naar de winnaar van het duel tussen het Limburgse Schaesberg en het Zeeuwse Kloetinge. 

Nieuwe opzet

In de opzet voor komend seizoen worden eerst twee kwalificatierondes afgewerkt. De eerste kent 36 deelnemers: één resterend team uit de Topklasse zaterdag en één resterend team uit de Topklasse zondag, tien winnaars van de nacompetitie tussen Topklasse en Hoofdklasse zaterdag/zondag, en 24 halve-finalisten van het districtsbekertoernooi in het amateurvoetbal.
De achttien winnaars van deze ronde plaatsen zich voor de tweede kwalificatieronde, die verder bestaat uit achttien teams (niet kampioen of vervangend periodekampioen) van de Topklase zaterdag/zondag, en de zes kampioenen van de Hoofdklasse zaterdag en zondag.
De eerste reguliere ronde van het toernooi om de KNVB Beker (20/21/22 september) bestaat vervolgens uit 64 teams: 35 clubs uit de Eredivisie en Jupiler League, acht (periode)kampioenen van de Topklasse zaterdag en zondag, en 21 winnaars van de tweede kwalificatieronde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.