nieuws

Podiumplek voor Green Team Twente bij Eco Marathon Londen

Green Team Twente in Londen
Green Team Twente in Londen
Green Team Twente heeft de derde plek behaald tijdens de Shell Eco Marathon, de grote Europese duurzaamheidsrace in Londen. Het team lag zaterdag na een spannende race op het circuit in het Queen Elizabeth Olympic Park kort eerste, maar zakte uiteindelijk twee plaatsen in de Urban Concept waterstofklasse.
Het team van de Universiteit Twente was één van de twee Nederlandse teams dat het podium haalde in Londen. De Twentse waterstofauto H2.Zero reed een equivalent van één liter brandstof op 850 kilometer, een nieuw Nederlands record. 

Nationaal record

Tijdens de slotdag van de Eco Marathon gingen vierduizend studenten uit dertig landen in verschillende klassen de strijd met elkaar aan. Het resultaat in Londen was voor Green Team Twente een teamrecord en nationaal record, maar genoeg voor de winst was het niet.
De eerste plek ging naar een Frans team. De Twentse studenten maakten desondanks grote stappen met dit topresultaat, aldus de Universiteit Twente. De afgelopen jaren werd bij de Eco Marathon geen geldig resultaat neergezet.

'Problemen geweldig opgelost'

"We waren dichtbij de winst en zijn erg trots op dit resultaat", vertelt Tessa de Koning Gans namens Green Team Twente. "We hebben laten zien dat we tot de Europese top behoren. De race liep niet helemaal vlekkeloos met wat technische problemen op de eerste racedag, maar die hebben we geweldig opgelost."
"We hebben keihard gewerkt en dit voelt zeker een beetje als een overwinning. Zeker ook omdat we een nationaal record hebben neergezet en het de voorgaande jaren een stuk minder goed ging."

Wat is de Shell Eco Marathon?

Tijdens de Shell Eco Marathon is het de bedoeling zo efficiënt en zuinig mogelijk te rijden op een bepaalde brandstof. De Europese editie van de race vond dit jaar voor het eerst plaats rondom het beroemde Queen Elizabeth Olympic Park in Londen. Voorheen was Ahoy in Rotterdam de locatie.
Het nieuwe parcours kende veel steile hellingen en scherpe bochten. Dat bracht nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo zat er een tweehonderd meter lange helling in het parcours, een steile afdaling en een bocht van negentig graden.

Wie zitten er in Green Team Twente?

Green Team Twente 2016 bestaat uit zeventien studenten van verschillende disciplines. Het grootste deel studeert Electrical Engineering of Werktuigbouwkunde aan de UT, maar het team heeft ook studenten van de opleidingen Industrieel Ontwerpen, Scheikundige Technologie, Advanced Technology, Creative Technology en Technische Bedrijfskunde.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.