nieuws

Slapen op het dak: Albergense vrienden maken bijzondere auto voor Carbage Run

In vijf dagen door Europa in een auto met een maximale waarde van 500 euro. Dat leek de vier vrienden Emiel, Sven, Tom en Robin wel wat. Maar slapen in een tentje: dat leek ze niets.
De oplossing: een vouwwagen op het dak van hun auto.

Carbage Run

De Carbage Run is een toertocht door Europa. De zomereditie, die morgenvroeg start, brengt de deelnemers naar Bosnië. Ondertussen moeten de teams allerlei opdrachten doen. De tocht gaat niet om snelheid en/of tijd maar wel om creativiteit, gekkigheid, avontuur en plezier maken.
De auto's waarin de teams rijden mogen maximaal 500 euro kosten. Wel mogen de wagens na aankoop flink opgeknapt worden.

Vouwwagen

"Zover we weten zijn we de eerste met onze slaapplek op het dak", zegt Robin Pouwel. Hij mag het woord doen namens de vriendenclub.
"We zagen de vouwwagen en dachten meteen: dit is het. Het is natuurlijk ook wel uniek, slapen op het dak van een normale auto."

Auto

De auto hebben de vrienden liefkozend de 'Groene Gnoepel' genoemd. Er zit dan ook veel werk in.
"Er zitten nieuwe en extra lampen op, we hebben de hele auto opnieuw gespoten; er zitten gewoon een heleboel extra toeters en bellen aan", zegt Robin.

En nu?

Verwachtingen hebben de vrienden niet van de tocht. Robin: "We gaan gewoon plezier maken. Het is voor ons de eerste keer, we zien wel wat we onderweg tegenkomen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.