nieuws

Kimmann naast podium op NK BMX, Jaspers verovert brons

Niek Kimmann eerder dit jaar op het WK
Niek Kimmann eerder dit jaar op het WK
Niek Kimmann heeft zondag naast de Nederlandse titel BMX gegrepen. De BMX'er uit Lutten won zaterdag nog goud op de tijdrit, maar eindigde in de finale van de reguliere wedstrijd als laatste.
Kimmann plaatste zich wel voor de eindstrijd, maar kende een slechte start. Hij besloot daarna om met het oog op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro geen onnodig risico te nemen met inhaalmanoeuvres en liet de wedstrijd lopen. "Ik had door dat ik niet meer kon winnen en toen ging de knop om bij mij. Ik ga niks riskeren voor een derde plek", aldus Kimmann.
Dave van der Burg werd de verrassende winnaar in Luyksgestel. Martijn Jaspers uit Ommen veroverde de bronzen medaille. Joris Harmsen werd tweede. Kimmann pakte eerder dit jaar nog zilver op het WK in Colombia en richt zich vooral op de Olympische Spelen.

Justin Kimmann wint, Van Benthem ontbreekt

Bij de junioren was er wel succes voor de familie Kimmann. Justin Kimmann, het broertje van Niek, pakte wel de gouden plak. Laura Smulders werd Nederlands kampioen bij de vrouwen. Zij versloeg Daniëlle Vrenegoor en Viviane van Hees. Rio-ganger Merle van Benthem uit Hengelo liet de wedstrijd aan zich voorbij gaan om geen risico's te nemen richting de Olympische Spelen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.